Mando Diao @ Paradiso, A’dam

Mando_diao

Nadat ik ze eerder dit jaarop Pinkpop zag, stond Mando Diao gisteren in Paradiso. Ze waren niet zoenergiek en manisch als in Landgraaf, maar nog steeds erg tof. Ik hoorde in eenbespreking van een eerder optreden al dat de band twee toegiften zou geven endat daarbij de T-shirts uit zouden gaan, en ja hoor…

Het publiek was enthousiast, maar het dak ging erpas aan het eind af, toen de band vier van zijn populairste nummers speelde:Give Me Fire, Gloria, Dance With Somebody en de goeie nieuwe single MeanStreet. Stuk voor stuk uptempo stampers, die mijn gevoel van eerder die avond bevestigden:laat dat oh zo modieuze akoestische middenstuk maar uit het concert weg. MandoDiao heeft veel nummers met tempowisselingen, dus voor de spanningsopbouwhoeven ze dat rustpuntje niet in te bouwen.

Grappig trouwens om te zien dat de band zowel door mannen als vrouwen leuk gevonden wordt. Je kon wel aan het publiek zien dat Mando Diaomet hun laatste twee singles is doorgebroken. Weinig doorgewinterde concertbezoekers gisteravond in Paradiso, maar veel mensen die eruit zagen/zichgedroegen alsof ze misschien eens per jaar in een concertzaal komen. Benieuwd hoeveel van hen voor €20,- de usb-stick gekocht hebben, waarop je het concert na afloop mee naar huis konnemen.

Eén gedachte over “Mando Diao @ Paradiso, A’dam”

Geef een reactie