Makkelijk scoren

Na zijn pensionering is mijn vader nog behoorlijk aan het ‘computeren’ geslagen. Maar tijdens zijn werkzame leven had hij een secretaresse aan wie hij de mailtjes dicteerde die zij dan namens hem verzond. Pas toen hij afzwaaide als financieel directeur begon hij de lol en het nut in te zien van het ‘zelf doen’ (en eerlijk is eerlijk, mijn moeder liet zich niet voor zijn karretje spannen 😉). Toch bleef mijn vader altijd wel van het tastbare. Belangrijke mailtjes printte hij altijd.

Gisteren was ik bij mijn moeder. Ze had nog een hele stapel afgedrukte correspondentie tussen mijn vader en mij liggen. Het merendeel kon wel weg, maar sommige dingen heb ik bewaard. Want omdat ik – zoals elk kind – ook weleens graag bevestiging kreeg van mijn ouders, stuurde ik mijn vader vaak mails door waarvan ik hoopte dat hij er trots op zou zijn. Complimenten op artikelen die ik geschreven had bijvoorbeeld.

Zo schreef Talpa’s Thomas Notermans n.a.v. mijn interview met John de Mol: “Eindelijk iemand die snapt waar het om gaat!”. Willem van Kooten mailde “Je had je huiswerk goed gedaan en schrijft niet zo maar al je andere collega’s na” en Philip van Zwieten reageerde op de weerslag van een vraaggesprek met Justus Verkerk en René Mioch dat hij ‘nog nooit zo’n correcte weergave van een interview heeft gezien’. “Echt chapeau!”.

Toegegeven, dat was natuurlijk makkelijk scoren bij mijn vader…

Geef een reactie