Macdonald, I’m lovin’ it

Amy_macdonald_1Ik moest heel ver terugbladeren in mijn agenda, maar op 15 juni 2007 maakte ik voor het eerst kennis met Amy Macdonald. Toen kwam ze haar allereerste Nederlandse showcase geven, in de kelder van het gebouw waar haar platenmaatschappij huist. Daar stond ze, een verlegen meisje met een akoestische gitaar. Snipverkouden. En toen brak ze ook nog een snaar. Na drie nummers was het afgelopen, en dÍ¡t vond ik al een memorabel optreden. Wat een verschil met de zelfverzekerde jonge vrouw, die vanavond – omringd door haar band – helemaal in haar element stond te wezen op het podium van de bovenzaal van Paradiso!

Amy_macdonald_2Amy Macdonald komt uit Schotland, en dan sta je bij mij al met 1-0 voor. Vlak na de showcase kreeg ik haar album, waarvan ik sindsdien liedjes draai in mijn radioprogramma’s. Poison Prince, Mr. Rock & Roll, This Is The Life, Let’s Start A Band… prachtig allemaal. Als je naar de cd luistert, snap je dat Radio 2 haar inmiddels heeft omarmd (bedankt Frits!), maar als je een van haar concerten gezien hebt, vraag je je af waarom 3FM niet massaal hetzelfde doet. Paul Rabbering doet een dappere poging, Coen Swijnenberg komt langzaam aan boord, wie volgt? In Engeland kwam vandaag de vijfde single van haar debuutalbum This Is The Life uit (en wordt daarna haar eerste single opnieuw uitgebracht), maar in Nederland zijn we pas toe aan single 2. Dus wie nu instapt, kan nog altijd zeggen dat hij/zij er op tijd bij was. Lekker belangrijk toch?

Het optreden was lekker pittig, waardoor het album op de terugweg in mijn auto bijna braaf leek. Opvallende nummers tijdens het concert van vanavond waren, bovenop mijn eerder genoemde favorieten: een cover van The Killers’ Mr. Brightside en een van de twee nieuwe nummers die ze inmiddels heeft geschreven: Your Time Will Come. Die titel mag Amy Macdonald zelf ook in haar oren knopen.

Als ik twee voorspellingen mag doen:
1) Amy staat deze zomer op een aantal (NL-)festivals
2) haar tweede cd wordt een live-album

Eén gedachte over “Macdonald, I’m lovin’ it”

Geef een reactie