Luis in de pels

Ik ben gewoon de beste debugger ter wereld. There, I said it… Een foutje in een tekst of een stuk software kan nog zo klein zijn, of ik ontdek het. Ik heb nu eenmaal de onhebbelijke eigenschap om precies te kijken naar het woord waar de fout in zit, net die toetsencombinatie te gebruiken die tot een fatale fout leidt of exact die link aan te klikken die niet werkt.

Ik zeg weleens: ik had Bill Gates nog veel rijker kunnen maken (of straatarm) als hij mij als debugger in dienst genomen had.

Net ook weer eentje: ik heb online iets besteld en kreeg een mailtje dat het verzonden was. Hashtag juichgeluiden! Er zat ook een code bij, die ik op de site van PostNL kon invullen zodat ik kon volgen waar mijn pakketje uithing. Alleen… PostNL herkende die code niet. Uiteraard niet, zou ik haast zeggen…

Dus ik bel naar dat bedrijf, blijken ze met GLS te werken i.p.v. PostNL. Best lang ook al. Maar blijkbaar had niemand eraan gedacht dat in het automatisch gegenereerde mailtje te veranderen. Ik denk dan: ben ik in al die tijd de eerste geweest die die code op de aangegeven website heeft ingevuld? Of ben ik wellicht de eerste klant van dat bedrijf?

Hoe dan ook: dit dingetje is nu opgelost. Heb jij ook iets te debuggen of na te kijken (eindredactie ben ik bijvoorbeeld ook heel goed in 😉), bel dan gerust.

Geef een reactie