Lowlands 2018 (zaterdag)

Het is weekeeeeeeeend! Goed begin: shortcut gevonden waardoor het aanzienlijk minder lang lopen is van de auto naar de ‘place to be’. Nog altijd een half uur stappen, dus ik mag vanmiddag een extra pannenkoek 😋.

Ergens een goed gevoel dat ik zelfs met mijn ieniemini tasje (wat zal ‘ie zijn? 20×25 cm.?) tot 2x toe uit de rij werd gehaald voor inspectie.

Gaat ‘ie weerrrr!

Gogol Bordello; één woord: fissa! #datheettevroegernoggewooneenfeestje

Waar zijn de goede zichtlijnen als je ze nodig hebt? 😉. Steeds meer tenten op Lowlands hebben geen palen en dat is te gek. De India is helaas nog niet zo’n tent. Terwijl er bij Sofi Tukker toch ook genoeg te kijken valt. Oké, ik had ook gewoon langer van tevoren kunnen binnenstappen…

Opzwepende ritmes en goede beats, die het publiek tot ver voorbij die vermaledijde palen aan het dansen krijgt, en de vaak Portugese teksten geven er nog een extra tropisch tintje aan. Like!

Fijne gitaarliedjes bij Sam Fender (wat wil je met zo’n naam), erg goed gezongen ook. Lekker compact gespeeld door de klassieke opstelling van gitaar (2x), bas en drums. Uitstekend te behappen voor de vele jonge meisjes vóór het podium en op rij 5 staat deze iets oudere jongere ook te genieten, mede door het mooie geluid.

Het gebeurt tijdens een festival niet vaak dat een verzoek vanuit het publiek (zeg maar eis, in dit geval) voor een ‘encore’ gehonoreerd wordt…

Die deed Sam Fender solo; full impact in een muisstille, veel te kleine Lima.

Nile Rodgers (die zelf zijn gitaar stemde en voor aanvang van het optreden handjes schudde met de voorste rijen van het publiek) en Chic op Lowlands. Met toeters en al. Uiteraard vooral 30+ in de tent.

Alle kneiters komen voorbij (maar hebben ze ook niet-klassiekers gemaakt?), ook de nummers die Rodgers voor anderen schreef. Retestrak gespeeld, alsof ze dat al jaren doen… 😉

Vrij uniek… terwijl Chic half september een nieuw album uitbrengt, spelen ze alleen bekende nummers. Wel wordt na afloop van het optreden door de geluidsman de nieuwe single ingestart. Terwijl de band en zangeressen het podium verlaten en de crew de zaak afbreekt, blijft Nile Rodgers alleen op het podium achter om het moment met het publiek te delen, te vieren dat hij kankervrij is en de single te playbacken. Mooie kerel!

Overdag dezer dagen geen alcohol voor mij omdat ik 1) hier geen onzin wil verkopen in mijn verslagjes, en 2) ik elke dag nog naar huis moet rijden (en als ik om me heen kijk, hoeft helemaal niemand anders dat nog 🤪).

Daarom had ik mezelf deze vanmiddag beloofd. Home-made, althans: de ingrediënten zelf bij elkaar gemikt. #amojitoadaykeepsthedoctoraway

Proost!

Geef een reactie