Lowlands 2010 in extended tweets (zaterdag)

Wel lachen dat afgelopen week nog een behoorlijk aantal Lowlandskaartjes tegen kostprijs werd aangeboden omdat het minder weer dreigde te worden (nepfestivalgangers!). Maar tot nu toe is het weer super, en dat mag op twee manieren gelezen worden. En alle mensen met een kaartje zijn ook echt gekomen,aan de drukte af te meten. Technisch gesproken dus al een succes, maar hoe is het inhoudelijk? De zaterdag in extended tweets…

Lowlands10_schoenen Eerst nog even het vervolg van gisteren

Gooi nooit oude schoenen weg (ook niet als je nwe hebt). Introducing: ‘nieuwe’ festivalschoenen 😉 #LL10

Lowlands10_entree En wat was ook alweer het eerste wat je doet als je op het terrein aankomt? Twitteren!

A sort of homecoming… #LL10

Graffiti6

Graffiti6: aantal goede liedjes, mindere presentatie + opbouw. Overbodige B.E.P.-cover leuk uitgevoerd. #LL10

Lowlands10_Graffiti6 Dit jaar behoorlijk veel potentiële eendagsvliegen op Lowlands, maar ja,het is dan ook geen Pinkpop. Wat opvalt, is dat vooral deze bandjes die ene hit tot het laatst bewaren, waarschijnlijk uit angst dat het publiek na de hit wegloopt. De paradox is, dat die hit nu juist te lang op zich laat wachten waardoor de mensen… weglopen.
Het was propvol voor de Lima, waar Graffiti6 optrad. Wat één hitje dus toch kan doen… Wie kent niet Staring At The Sun? Uit de bierreclame of van 3FM… De band heeft nog een paar goede liedjes,maar verspreidt die niet lekker door de set. Het spettert ook niet echt van het podium af. Een cover van de Black Eyed Peas-hit I Gotta Feeling brengt de zaak wel op gang en daarna komt al snel de hit.

The Soft Pack

Heb The Soft Pack 4 nrs. gegeven omme te ‘pakken’, maar helaas. Nu wel ruim op tijd voor Mumfort & Sons. #LL10

Lowlands10_The Soft Pack Naast de Alpha, waar Mumford &Sons zouden optreden, ligt de Charlie-tent. Daar speelde The Soft Pack. Wordt hoog over opgegeven door de critici, maar kwam op mij saai en gezichtsloos over.

Mumford & Sons

Sfeer bij Mumford & Sons tegelijkuitzinnig en gemoedelijk. Krijg net drankje aangeboden van wildvreemde. #LL10

En complimenten voor geluidsman die zijn ‘shit’ uitzonderlijk goed ’together’ heeft in overvolle Alpha #LL10

De Alpha had ook in de hoogte makkelijk vol gekund met M&S-fans #LL10

Lowlands10_Mumford & Sons Het hoogtepunt van de zaterdag wat mij betreft. Hoewel de vrij traditionele folk van Mumford & Sons op het album al overtuigt, is het toch vooral live-muziek. Een feest, mede door de enthousiaste en strakke uitvoering. Die kwam glashelder en super gedetailleerd de tent in, zonder dat het klinisch klonk. Topprestatie van de geluidstechnicus. Eind september in de HMH, maar daar zit nog meer in!

NoFX

Natuurlijk pogoën en crowdsurfen(niet ik) bij NoFX, maar Alpha gaat niet uit zijn dak – en ze weten het… #routineus#LL10

Ik was erg benieuwd naar NoFX. Die doen al sinds 1983 hun high-energy pretpunkding en ik vind het heerlijk. Nooit eerder live gezien, dus vandaag was mijn dag.Het was helaas niet de dag van NoFX. Ze kregen de Alpha, die tegen mijn verwachting in ook niet vol was, niet echt mee. Wel toepasselijk eigenlijk, met zo’n bandnaam. Of ze het nu probeerden met racistische, seksistische of vulgaire grappen, gericht op het publiek in het algemeen of die 13-jarige op de eerste rij, het mocht niet baten. Van het besef dat dit optreden ‘m niet ging worden, werden ze een beetje balorig. De liedjes bleven prima, kort en snel,maar werden op routine de tent in gestrooid. Jammer…

Marina & The Diamonds

De minst begrepen hit van dit jaar?Hollywood van Marina & The Diamonds. Door velen gehaat, maar niet doorvolle India. #LL10

Lowlands10_Marina & The Diamonds De Grieks/Britse Marina Diamandis wordt door de BBC genoemd als een van de artiesten die dit jaar zullen doorbreken. Ik vind haar debuutalbum The Family Jewels erg leuk, ze heeft haar looks ook mee, maar velen haken af op haar stem. En dat terwijl het muzikaal toch vaak klinkt als een credible spin-off van ABBA. Maar de middelmaat regeert dus die doorbraak zal wel tot Engeland beperkt blijven. Aan haar optreden zal het niet liggen, dat was gewoon goed.

The Gaslight Anthem

Gaslight Anthem was gewoon goed+degelijk, maar doen r niets aan omonder vergelijking met Springsteen uit te komen. Fair enough… #LL10

Lowlands10_The Gaslight Anthem Weinig aan toe te voegen.Recht op en neer rock ‘n’ roll zonder fratsen. Niet heel vernieuwend en opwindend, in tegendeel eigenlijk, maar wel energiek. Op dit tijdstip kwam de band beter tot zijn recht dan vorig jaar. Toen traden ze ook op op Lowlands, maar veel vroeger.

Lowlands10_perskerk Op het Lowlandsterrein kun je goed en gevarieerd eten, met gerechten uit alle windstreken. Maar met zo’n press/guest-polsbandje kun je ook de ‘kerk’ in, waar een topkok er nog een schepje bovenop doet. Misschien een beetje decadent op een festival, maar ik laat het me maar welgevallen ;-).

 

LCD Sound System

Tijdens het eten LCD Soundsystem gehoord en toch nog even de tent ingelopen. Wat een energie! Nu moe en voldaan.Morgen meer! #LL10

Na het eten trokken de beats van LCD Soundsystem mij toch de Grolsch binnen. De wetenschap dat het de laatste kans was ze te zien, maakte extra nieuwsgierig. Mijn aandacht werd vooral getrokken door het vele percussiegebruik. Alsof er een maxisingle uit de jaren ’80 opstond! Daardoor kregen de beats een tribal ondertoon die lekker viel. Goed ze een keer live gezien te hebben!

Lowlands10_Hi-gebouw Overigens is het met het mobiele bereik op grote delen van het Lowlandsterrein slecht gesteld. Dat is nog tot daar aan toe, maar is het niet Hi-larisch dat je naast dit gebouw, nota bene van mijn eigen provider, niet mobiel kunt internetten?

Straks de laatste Lowlandsdag. Volgens Buienradar gaat het rond 13:00 uur een beetje spoken boven het festival, maar hé… zullen we ons daar tegen die tijddruk om maken?

Geef een reactie