Last-minute naar de platenbeurs

Ik had eigenlijk andere plannen vandaag, maar na een last-minute tip van Denise besloot ik met vaste kompaan Coen toch naar het openluchtplatenbeursje in Hilversum te gaan. Onderweg kwam ik in een stortbui terecht van het kaliber ‘de ruitenwissers kunnen de hoeveelheid water niet aan, dus dan maar 50 km/u rijden op de snelweg’. Eenmaal daar was het echter droog en dat bleef het de hele middag.

De allerlaatste kraam op onze route had allemaal CD-singles uit vooral beginjaren ’90. Als ik een ‘foute’ periode in de muziekgeschiedenis zou moeten aanwijzen, waren het die jaren. Maar het zijn ook de jaren dat ik radioprogramma’s maakte bij Unique FM in Malden, een periode die me erg dierbaar is. Alles wat we daar destijds draaiden, stond in de bakken, en dat – samen met het feit dat het voor mij de eerste platenbeurs in bijna twee jaar tijd was, vervulde me met warme, nostalgische gevoelens.

Er is weinig hoogdravends aan mijn meeste aanwinsten van vanmiddag, maar altijd fijn om wat liedjes die je al in mindere kwaliteit in je collectie had, te kunnen omzetten in exemplaren op CD. En met die Lowlands-verzamelaar, de enige in de serie die ik nog niet had, was er vandaag toch nog een beetje festivalgevoel.

Een dag waar ik blij van werd!

Geef een reactie