Koopcontract Pandora getekend

Op 14 augustus jl., tijdens een etentje, kwamen Peet en ik al tafelende op het idee om na 22 jaar eens ons huis te koop te zetten. We hebben zelfs nog even met het idee gespeeld een paar jaar naar Frankrijk te verhuizen, maar dat stuitte op wat praktische bezwaren. Achteraf ben ik daar niet rouwig om.

Al snel hadden we Sjoerd Vlaming van Vlaming Makelaardij over de vloer om de mogelijkheden te bespreken. Het stemde hoopvol dat hij ons huis niet inschatte als een onverkoopbare hut. Dat bleek ook wel, want een paar uur nadat het op Funda stond, appte hij me dat er al 20 bezichtigingen waren aangevraagd. We gingen een paar dagen naar Romagne om Sjoerd en de zijnen ruim baan te geven met de geïnteresseerden, en nog voordat we terug waren, was ons huis verkocht.

Toen zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe stek, en die vonden we in IJsselstein. Vandaag, precies 2 maanden nadat we het idee kregen, tekenden we de koopakte van een prachtig appartement, 9 hoog, met een fenomenaal uitzicht, o.a. op de Gerbrandytoren (in de volksmond ‘de zendmast van Lopik’). Dat is voor mij als radiofreak zo’n beetje heilige grond, en in de winter wordt ‘ie ook nog eens opgetuigd tot de grootste kerstboom van Europa. Op een lik verf na is het appartement kant en klaar, we hoeven er bijna niets aan te doen. In de eerste week van februari 2021 verhuizen we.

Speciaal voor die gelegenheid hadden we een fles Taittinger champagne bewaard, en om In De Disco van Noodweer te citeren: ‘die moet er helemaal doorheen vanavooooond…’

Geef een reactie