Klassieke popmuziek

Klassieke_pop_1 Klassieke muziek is doorgaans niet mijn ding. Ik word onrustig van de rust die ervan uitgaat. Er is ook maar weinig waar ik het zo van op mijn zenuwen krijg als de goedbedoelde muzak bij de tandarts. Ik kan fluitend van huis vertrekken, maar toch stijf van de stress op de stoel plaatsnemen. Rowwen Hèze in de wachtruimte, dát maakt van een tandartsbezoek pas een feest!

Toch kan klassiek soms op heel geïnspireerde wijze samensmelten met popmuziek. En dan bedoel ik niet het Huize Avondrood voor muzikanten dat Night Of The Proms heet (wat doet Di-rect daar dit jaar in godsnaam?)… Nee, ik bedoel popnummers die gebaseerd zijn op klassieke werken. Zoals in Could It Be Magic van Donna Summer Prelude nummer 20 van Chopin opduikt, Xzibit in Paparazzi gebruikmaakt van een sample uit Gabriel Faure’s Pavane en Sting de inspiratie voor Russians vond bij Prokofjev. Omgekeerd komt ook voor: Nigel Kennedy die het werk van The Doors in een klassiek jasje steekt, beter nog: de raggende Metallica-bewerkingen door Apocalyptica, of ultiem: de oerdance van Kraftwerk in een swingend arrangement van het Balanescu Quartet.

Op 23 november, tussen 09.00 uur en 19.00 uur, zendt Classic FM uit onder het motto Classic FM goes Pop en passeren vele liedjes uit eerstgenoemde categorie de revue. Apocalyptica en Balanescu Quartet verwacht ik die dag niet, maar het idee is best leuk.

Note to self: afspraak bij de tandarts maken voor 23 november.

3 gedachten aan “Klassieke popmuziek”

  1. Een feromonen-dispenser – een apparaatje dat je in het stopcontact steekt, waarna het een goedje verspreidt, dat ervoor zorgt dat katten zich thuis voelen. Dit moet voorkomen dat zij zelf hun territorium gaan afbakenen door, bij voorkeur, tegen je Italiaanse designbank te gaan staan sproeien. Overigens is de verspreide lucht voor mensen niet waarneembaar, dus is het moeilijk controleerbaar of het ook echt werkt. Je merkt het vooral in je portemonnee: €29,25…

    LUL … en jij trapt daar in? Ik dacht … nou ja laat maar.
    Overigens, dat bovenstaande apparaatje werkt alleen als het geen “je weet wel” katertjes zijn, die hebben last van sproei neigingen, poesjes hebben dat niet! Je hebt de bon nog las ik, dus misschien mag je dit nog ruilen en verman je dan en koop dan niet iets anders dat je ook al niet nodig had.

    P.s. Gaat dat bij je badkamer ook zo’n grap worden, ik schrijf er namelijk met liefde: “bedankt en tot ziens op” ;-P ik ken precies die leuke badkamer die jou huis nou net nodig heeft …

  2. Elke winkelier zal je met open armen in z’n winkel ontvangen! Ben je het voorval met die heerlijke visschotel alweer vergeten (vakantie Portugal 2005??)?
    Vis-Poes!

Geef een reactie