Kerstgedachte omgezet in kerstdaad

Dit weekend zijn we onverwacht op (verrassings)ziekenbezoek gegaan in Romagne sous-Montfaucon. Dat viel gelukkig heel goed…

Zoals in zoveel Franse boerendorpen hangt het plaatsnaambord van Romagne momenteel op zijn kop. Een actie van de Jeunes Agriculteurs om aan te geven: ‘on marche sur la tête’ (de wereld staat op zijn kop). Enerzijds raakt de inflatie de boeren in hun exploitatie, en anderzijds wordt van hen geëist dat ze hun prijzen laten zakken om de koopkracht van de consumenten te verhogen. Net zoals bij ons zou het logischer zijn om iets te doen aan de hoge marges van tussenpersonen, zoals de supermarkten.

Tot zover dit politieke intermezzo.

Ik nam mijn zieke vriend mee naar zijn hangar met koeien en kalfjes, die hij al drie weken niet gezien had. Dat fleurde hem enorm op en gaf mij onverwacht de gelegenheid om mijn poezenvriendjes te knuffelen, waarbij Oasis direct haar plaats op de troon innam.

Omdat we er nu toch waren, zijn we vanavond naar Le Village de Noël in Dun-sur-Meuse geweest. Een prachtig parcours langs allerlei miniatuurhuisjes en kersttafereeltjes, allemaal even zorgvuldig en vrolijk opgebouwd door een legertje vrijwilligers. Wat een werk moet dat geweest zijn! Er zou wat mij betreft wat meer reclame voor gemaakt mogen worden, dat is het meer dan waard!

En toen we toch in Dun waren, hebben we maar meteen gegeten bij onze vrienden van restaurant Les Colimençarts 😉

Geef een reactie