Juanes @ HMH, Amsterdam

Juanes_1Juanes_2Juanes_3

Altijd een feestje, altijd zuiver, altijd strak, altijd swingen (ja, ook ik…). Wat heerlijk dat Juanes weer in ons land was!
De Macarena, Ketchup Song en andere platte gimmicks gaan er altijd wel in in Nederland, maar Juanes is zo’n beetje de enige artiest die hier met Spaanstalige popmuziek hitjes weet te scoren. Sterker nog: de Colombiaan weigert in het Engels te zingen, omdat hij zich in die taal niet voldoende kan uiten. Dat bleek ook wel uit de onbeholpen pogingen tot toelichting in het Engels die de zanger deed. Nergens voor nodig, want zo heel veel volbloed ‘ollanders heb ik niet geteld. Heel Spaanstalig Nederland was uitgelopen en maakte van de HMH een bruisende CCM: Cerveza Casa de Musica.

En dan even een blik op de agenda… wat ligt er nog allemaal in het verschiet?

18 juni: showcase The Script

29 juni: Ben Folds

2 juli: Duffy

3 juli: summerparty Rigby

7 juli: Nicole Atkins

19 juli: The B-52’s

Mooie tijden…

UPDATE: ik stond blijkbaar strategisch opgesteld tussen al dat schone Spaanse volk, maar er schijnen wel degelijk veel \’ollanders op Juanes afgekomen te zijn. Mooi zo, zeg ik! Backstage schijnt zijn manager zelfs opgemerkt te hebben dat hij nog nooit zo\’n gemengd publiek in een zaal heeft gezien als deze week in Amsterdam…

2 gedachten aan “Juanes @ HMH, Amsterdam”

  1. ’t Is weer precies zo’n wat-moet-ik-hier-nu-mee-plaat als de vorige. Erg intrigerend en bij vlagen erg goed (Clarion is mijn favoriet). Toch hoop ik dat ze nu niet hun richting hebben gevonden… Vind de eerste toch een stuk beter geloof ik. Volgende plaat wordt hopelijk weer heel anders.

Geef een reactie