Join the Parade!

Rigby_paradeMet de eerste single Pass You By tot 28 komen in de Single Top 100, tot 22 in de 3FM Mega Top 50 en de top 10 halen in de Kink 40 en de KX Index, daar zou Rigby van tevoren voor getekend hebben. Maar ze kregen het mooi voor elkaar! In de eerste twee lijsten staat de single nog fier (mooi ouderwets woord) genoteerd, maar ondertussen is keihard gewerkt aan een opvolger.

Het album, dat in Amerika is opgenomen, heb ik al gehoord en daar staat nog wel een aantal steengoede singles op. Een van de nummers die er al gelijk uitsprongen was Parade en dat wordt ook de nieuwe single. De band is in Nederland opnieuw de studio ingedoken om de track onder leiding van Pass You By-producers Justin Billinger en Michiel Marsman te vervolmaken, en wát een power heeft het nummer nu zeg!

Afgelopen vrijdag mocht ik Parade als eerste draaien in Carte Blanche, en het klonk zo lekker, dat ik ‘m twee keer liet passeren. Ik weet, ik ben niet objectief, maar ook anderen zijn erg enthousiast. Een aantal muziekmaatschappijen voorop, terwijl die zich doorgaans op de vlakte houden om de gunstigste deal te sluiten. Maar in dit geval laat men de geestdrift de vrije loop, en dat is natuurlijk een enorm compliment aan het adres van de band.

Ik kan niet wachten om hier een stukje van het nummer te laten horen, maar daar wacht ik nog even mee. Komende vrijdag na 21.00 uur draai ik ‘m zeker weer in mijn radioprogramma, dus dan zou ik de stream even aanzwengelen als ik jou was. Wél zie je bovenaan dit bericht het artwork voor Parade. Stoer, vind ik.

Komende zondag wordt de clip bij de single geschoten. Ik zal het verhaal niet verklappen, maar kan je melden dat de band nog een beetje aan het idee moet wennen. Toch zullen ze eraan moeten geloven ;-). Waaraan? Dat zie je snel, als de clip hier wordt ‘onthuld’…

Parade ligt op 24 november in de (download)winkels.

Geef een reactie