Jjjjjjjjjjjjahooooooooooooooorrrr! Daar issie weeeeeeeer!

Dik_voormekaarToen ik een klein Wernertje was, was André van Duin mijn favoriete komiek en de Dik Voormekaar Show één van mijn favoriete radioprogramma\’s. De eerste uitzendingen, in 1973 op Radio Noordsee Internationaal, heb ik gemist (toen was ik vier), maar de uitzendingen bij de NCRV op Hilversum 3 (van 1974 tot en met 1985) behoren tot mijn eerste herinneringen. Elke zaterdagmiddag van 12.00 tot 13.30 uur doorstond ik Los Vast met Jan Rietman ("Hallo Klein-Dakdekkersveen Zuid-Oost!"), om er zeker van te zijn dat ik geen minuut van dat schamele halfuurtje miste. Ik vond het niet alleen inhoudelijk hilarisch, maar besefte ook dat het waanzinnig knap gemaakt was. Twee mannen (Van Duin en Ferry de Groot), maar zoveel stemmen, zoveel geluidseffecten, zoveel snelheid, zoveel ongeÍ«venaarde chaos… Als je even niet oplette had je gegarandeerd drie grappen gemist. Het ging maar door… Achteraf bezien denk ik dat het de Dik Voormekaar Show was die mijn liefde voor het medium radio opwekte.

Later vond ik de verrichtingen van held Van Duin wel heel erg plat worden (of begon ik in te zien dat het altijd al heel plat was?). Mede daardoor heb ik de comeback van het programma (van 2000 tot en met 2003 bij de TROS op zaterdagmorgen) grotendeels gemist. Het optreden in De Wereld Draait Door was vorig jaar echter weer ouderwets legendarisch, en daarom kijk ik volop uit naar de volgende comeback van het programma. Vandaag werd bekend dat de Dik Voormekaar Show een onderdeel wordt in het aankomende theaterprogramma van Van Duin: André\’s Nieuwe Revue. En Ferry de Groot zal er weer bij van de partij zijn! Snel kaartjes kopen, want de zalen zitten straks natuurlijk weer \’nokkie nokkie\’.

"Is dat lang geleden!?!"
"Een week Dik…"

3 gedachten aan “Jjjjjjjjjjjjahooooooooooooooorrrr! Daar issie weeeeeeeer!”

  1. Tja Werner, het leven is hard, maar toch ook wel leuk en gezellig, zolang jij maar geniet van al die (spaanse) zomerhits. Loslaten verder want binnen de muziekbranche is men nou eenmaal eigenwijs (zegt de gek zelf…).
    Hoewel ik kan op mijn website wel een leuke poll plaatsen van potentiele zomerhits, lever je alvast een lijstje in????

  2. Hoi broer,
    Was het niet in diezelfde tijd dat jouw eerste radio-foto is gemaakt??? Je weet wel, dat manneke van hooguit 3 turven hoog die op zijn teentje net bij de knop kon komen? Ik kan me die tijd ook nog wel herinneren. Een half uur (weet je heel zeker dat het niet langer was, leek mij wel uren!!!) je mond moeten houden, wat voor mij niet mee viel. Nog niet trouwens! Ik weet ook nog dat jij alles, maar dan ook alles exact na kon doen! Ik weet zeker dat als ik “1x BOEM” zeg, jij gaat zingen! Waarom is die film nooit op dvd verschenen??? Ik zoek hem nogsteeds!
    Kus, Wendy

Geef een reactie