Introducing: De FlipperCast

Eind jaren ’90 leerde ik Remko Peters kennen bij Radio Nijmegen. Hij kwam op vrijdagavond het programma ná het mijne doen. SoundCheck was een Countdown Café-achtig programma met veel livemuziek, uitgezonden vanuit een café in de Waalstad. We raakten bevriend, ik ging regelmatig kijken in zijn muziekstudio in Wijchen, begon me met dingen te bemoeien en van het een kwam het ander.

Die muziekstudio, die hij nog steeds heeft, is niet de eerste – laat staan de laatste – activiteit van Remko ‘de Moor’. Hij schrijft ook film- en tv-scripts, heeft Mercedes-onderdelen verkocht, maar ook wikkelrokken, was eigenaar van een Amerikaanse platenstudio waar iedereen opnam van Whitney Houston en Michael Jackson tot Bruno Mars en Earth Wind & Fire en probeerde zonder veel succes een milkshake-apparaat in de markt te zetten. En niet te vergeten: hij is de slechtste drummer ter wereld. Een man die fantastische verhalen beleefd heeft (en nog steeds!) en daar uitermate smeuïg over kan vertellen. Dat bracht ons op het idee die verhalen als podcasts op te nemen.

Voorafgaand aan elke opname weet alleen Remko welk verhaal hij gaat vertellen, dus ik ga er volledig blanco in. Dat brengt een hele leuke dynamiek met zich mee, waarin ik met veel plezier de rol van Frans van Dusschoten op me neem, die Remko als een soort André van Duin laat shinen. Omdat zijn verhalen, net als zijn carrière, van links naar rechts schieten, hebben we het De FlipperCast genoemd. Niet te verwarren met het programma Flippercast van Jeroen Drogt op Ice Radio, overigens.

Ik kan me voorstellen dat je denkt: moet ik nu echt naar de belevenissen gaan luisteren van een man die ik totaal niet ken? In één woord: ja. De verhalen van Remko zijn hilarisch, eerlijk, gepassioneerd en getuigen van een gezonde ondernemersmentaliteit. Een grappige verteller met het hart op de goede plaats, die je gegarandeerd een glimlach bezorgt. En ik mag proberen dat allemaal in goede banen te leiden. Een heel belangrijk uitgangspunt van De FlipperCast is, dat de afleveringen kort duren. Rond de 20 minuten. Maar het zou me niet verbazen als je na de eerste ook gelijk de volgende wilt beluisteren.

Vanaf vandaag komt elke zaterdag een nieuwe editie van De FlipperCast online via Spotify en uiteraard werken we aan onze eigen website. Bookmark maar alvast https://www.deflippercast.nl. Als je ons volgt, krijg je bij elke nieuwe aflevering een melding. Want geloof me, je wilt geen enkele episode missen!

De eerste twee afleveringen zijn nu al beschikbaar.

  • In de eerste introduceren we Remko en legt hij uit hoe hij als slechtste drummer ter wereld tóch ‘in de muziek’ terechtkwam
  • In aflevering 2 vertelt hij hoe hij met zijn broer een oude muziekfabriek kocht, waarom Shakin’ Stevens contact met hem opnam en waarom hij weigerde anderhalve ton aan te nemen van een dierenarts

Luister en volg ons hier: https://spoti.fi/3JoBpSG

Leuk als je dit bericht wilt delen!

Geef een reactie