Interniet

Overigens mogen ze in dit heerlijke dorp, waar ik zo van hou, niet klagen dat de jongeren massaal vertrekken. Jongeren – ook Franse – willen via alle kanalen die hen ter beschikking staan met hun vrienden verbonden zijn, en als het even kan een potje online met hen gamen. Daar is hier geen sprake van. Ik heb nu alweer 2 dagen last met de internetverbinding. Een mailtje versturen is al teveel gevraagd, laat staan een website bezoeken of een YouTube-filmpje bekijken. Ja, soms heb je geluk en komt een verbinding na lang wachten hortend en stotend tot stand, maar ik word er niet blij van (en zelfs een beetje narrig).

Kan aan de warmte liggen, want de kabels hangen in grote delen van Frankrijk – en zeker op het platteland – nog boven de grond. Niet lang geleden lagen de trottoirs in een deel van het dorp open, maar denk maar niet dat ze even een glasvezelkabel hebben laten afzakken.

In de nieuwe gemeenteraad zijn onlangs wat jongeren verkozen. Ik heb mijn hoop op hen gevestigd om Romagne-sous-Montfaucon te bevrijden van zijn derdewereldstatus op internetgebied.

Maar verder alleen maar liefde… ❤

Geef een reactie