Inchecken en opvliegen

Mayumana_momentumAfgelopen week ben ik dus ‘even op en neer’ naar Madrid geweest. Met een bomvol schema op zak, dus behalve een bliksembezoek aan de plaatselijke FNAC ”“ waar ik deze drie cd’s kocht ”“ heb ik van die prachtige stad niets gezien. Wél ‘s avonds de premiͨre bijgewoond van Momentum, de nieuwe voorstelling van MayumanÍ¡. Een spectaculaire combinatie van beweging, muziek en humor die absoluut de moeite waard is als die volgend jaar september in Nederland neerstrijkt. Een eerdere MayumanÍ¡-show is wél nog dit jaar te bekijken.

KlmLang geleden trouwens dat ik met de KLM vloog. De tickets waren dit keer dan ook niet door mijzelf gekocht. De maatschappijen waar ik de laatste jaren mee vlieg, hebben het verstrekken van eten aan boord uit kostenoverwegingen afgeschaft. Zo niet de KLM (wat dus deels de hogere ticketprijzen verklaart). Beetje jammer dus dat ik uit gewoonte vlak voor de vlucht nog even stevig gegeten had.

Sowieso een wondertje dat ik überhaupt aan boord gekomen ben, want het online inchecken is bij de Koninklijke geen sinecure. Daarom keek ik bij de FAQ’s op de KLM-site eerst even bij ‘inchecken’ > ‘hoe werkt online inchecken?’. Het antwoord luidde: ‘Kijk op de KLM-site hoe online inchecken werkt’. Kijk, daar heb je wat aan… Dan maar gewoon wat proberen. Mijn e-ticketnummer had de volgende 15 karakters: K074-2526476715. En dus werd gevraagd naar het ‘13-cijferige e-ticketnummer’ (*zucht*). Na enkele pogingen bleek de winnende combinatie: 0742526476715. Gelukkig, ik mocht op pad… Bij de paspoortcontrole besloot de pennenlikker van dienst nog mijn flesje deodorant (met voel- en hoorbaar minimale inhoud) in beslag te nemen. Het gaat bij de laatste veiligheidsvoorschriften immers niet om de aanwezige hoeveelheid product, maar om de grootte van de verpakking. Het spreekt voor zich dat die 17 milliliter deo ruim voldoende was om het vliegtuig tot ontploffing te brengen, dus de douanevriend mag een verijdelde aanslag op zijn conto bijschrijven. Vast goed voor zijn bonus. En niet gelogen: de eerste winkel voorbij de douane is een parfumerie, dus je begrijpt wat ik daar weer gekocht heb. Diegene die woensdagmiddag met frisse oksels het KLM-toestel van Amsterdam naar Madrid heeft opgeblazen, was ik dus…

2 gedachten aan “Inchecken en opvliegen”

  1. Hoi Werner!

    is Pinda dat hele mooie symetrische poesje waar wij ook zo bij hebben staan kwijlen (witte pootjes, tijgerprint op zijn lijf)??? Zo te zien lagen de 5 mini’s ook bij jullie nog heerlijk in de ton!

    Groetjes, Wendy.

Geef een reactie