I beg your pardon? #rosegarden

Vanmiddag met Peet eens flink de handen laten wapperen in het perkje met rozen waar mijn vader altijd zo trots op was 🌹. Ik dacht even dat ik jeuk op mijn hoofd had, maar het bleek mijn groeiend aureool te zijn 😇🤭. Of is het toch een rozenkrans?

Mooi verhaal wat mijn vader typeert: toen mijn ouders in 1989 het huis in Romagne-sous-Montfaucon kochten, besloot mijn vader het perkje aan de voorkant met bloemen op te fleuren. Mijnheer Radière, een meubelmaker, was onze overbuurman, met zijn atelier naast ons huis. Wetende dat hij – als vaste inwoner van het dorp – langer naar de inhoud van dat perkje kon kijken dan wij, vroeg mijn vader Mr. Radière wat hij mooie bloemen vond. Daarom werd het bloemenperkje een rozenperkje.

In die geest hoop ik dat we vanmiddag het uitzicht van onze lieve overbuurvrouw Francoise Dormoy weer iets mooier gemaakt hebben.

Geef een reactie