His Master’s Poes

His_masters_voice_2Pixie_2_2

Je kent de beroemde afbeelding van de muziek luisterende hond Nipper, die het uiteindelijk schopte tot logo van het muzieklabel His Master’s Voice? Daar moest ik aan denken toen ik gisteravond met Pixie thuiskwam.

Die ochtend ontdekte ik een ‘winkelhaak’ in haar linkerachterpoot. Ze was blijkbaar ergens achter blijven hangen, daarbij door een ander dier geholpen of ‘gewoon’ door een medebeest te grazen genomen. Kan gebeuren, Pixie en Prada zijn de hele dag buiten. Maar als een mens in zo’n geval een tetanusprik moet hebben, waarom een poes dan niet? Dus ging ik gistermiddag met het beestje naar de dierenarts. Nadat die de wond gehecht had, mocht Pixie weer mee naar huis.

Om te voorkomen dat ze bij haar kaalgeschoren en dichtgenaaide achterpoot kan komen, moet ze 10 Í 14 dagen deze lampenkap om. Het arme dier. Je kunt je voorstellen wat een lachwekkende situaties dat oplevert als ze wil eten/drinken, door een smalle opening kruipen, kopjes geven, een speelgoedmuisje pakken, enz. Lachwekkend voor ons, welteverstaan. Pixie moet de komende weken binnenblijven en we kregen de waarschuwing het kattenluik toch maar op slot te houden. Achteruit kan ze er immers nog prima doorheen, en dat schijnen ze snel genoeg door te hebben.

Oh ja, en of ik even €210,- wilde afrekenen…

Eén gedachte over “His Master’s Poes”

Geef een reactie