High 5

High_5 Niet elke keer dat ik een cd’tje koop ga ik daarbij in een logje stilstaan, maar in sommige gevallen dus wel. De afgelopen dagen was mijn schoonzusje met haar werk in Londen en de zaterdag mochten ze zelf invullen. Peet offerde zich op en ging een dagje op en neer naar die heerlijke stad. Maar niet zonder een klein verlanglijstje van mij… Ze kwam hiermee thuis: Vangst_londen_07_1

· Radio 1’s Live Lounge, Volume 1 & 2 (zeg maar de 2 Meter Sessies van BBC Radio 1. Vol prachtige akoestische uitvoeringen en verrassende covers. Van deel 1 had ik al eens een kopietje gekregen, wat maar weer bewijst dat je van de mooiste cd’s het origineel wilt hebben. En meer, want deel 2 heb ik nu dus ook!)

· The Hoosiers – The Trick To Life (wordt in Nederland pas volgend jaar uitgebracht, maar daar ga ik dus niet op wachten. Naast Worst Case Scenario, Worried About Ray en Goodbye Mr. A staan er nóg acht klappers op. Ik kan nu al niet meer zonder. En dan ben ik nog niet eens toegekomen aan de ‘hidden treasures’ die tevoren schijnen te komen als je de cd in de pc stopt…)

· Dragonette – Galore (tweetal waarvan zangeres Martina Sorbara te horen is op Take Me Back To Your House van Basement Jaxx. Deze cd bevat vijf van de beste singles van 2007: Jesus Doesn’t Love Me, I Get Around, Take It Like A Man, Competition en het heerlijke True Believer. Universal kan het foutje om deze cd niet in Nederland uit te brengen nog goedmaken…)

· Ocean Colour Scene – On The Leyline (de grootheid van deze band gaat, behalve aan Engeland, aan de hele wereld voorbij. Zo erg zelfs, dat nu ook de platenmaatschappijen beginnen af te haken en de band dit album op zijn eigen label uitbracht. Het is een schade mensen, een schande. Mods aller landen verenigt u!)

Oh ja, en nu ik dit logje toch High 5 genoemd heb: check vooral dit gelijknamige nummer van de nieuwe Engelse band Palladium! Ze hebben net hun eerste album opgenomen onder leiding van producer Tony Hoffer (Beck, The Thrills, Supergrass, The Kooks, The Fratellis) en dit is single. Alleen al dat Chicago-achtige intro, heerlijk! Zoek niet verder, maar klik…

Geef een reactie