Gala’s, concerten, showcases en happenings

Earth_wind_fireDe afgelopen anderhalve week waren behoorlijk druk op het uitjesfront:

5 maart: Harpen Gala

8 maart: Levellers

12 maart: Rigby

14 maart: Earth Wind & Fire

Hieronder een paar telefoonfoto’s (klik erop voor een vergroting) en tekstjes die je nog tegoed had.

Harpen Gala @ Spant, Bussum

Harpen_08_oppositesHarpen_08_ilse_delangeHarpen_08_winnaars

Het Harpen Gala is een jaarlijks entertainmentindustriefeestje, waar de Zilveren Harpen worden uitgereikt (aan Wouter Hamel, Opposites en de 3J’s), evenals de Gouden (aan Candy Dulfer en Ilse DeLange) en de Exportprijs (aan Tësto). Vervolgens spelen alle winnaars enkele nummers met het Metropole Orkest. Dat kan mooie resultaten opleveren, zoals orkestrale versies van twee Tësto-tracks. De onhandige en niet van veel branchekennis getuigende presentatie van Frits Sissing was alleen geen verbetering t.o.v. zijn voorganger Sjors FrͶhlich.

Na het officële deel moest ik snel weg, want de volgende ochtend werd ik al vroeg op Schiphol verwacht…


Levellers @ Brixton Academy, Londen


Levellers_1Levellers_2Levellers_3

Als we naar Londen gaan, proberen we altijd een concertje mee te pakken. Na Ocean Colour Scene en The Brand New Heavies stonden deze keer de Levellers op het programma. Zelden zo’n strenge beveiliging meegemaakt (mannen moesten rechts in een rij en vrouwen links, waarna een stevige fouillering volgde en mijn portemonnee voor een atoombom aangezien werd), maar het optreden was dan ook hard en opruiend. De Levellers bestonden die dag precies 20 jaar en hadden er zin in. Ik had ze beginjaren ’90 voor het laatst live gezien en het was weer lekker.


Rigby @ Waterfront, Rotterdam


Rigby_1Rigby_2Rigby_3

Christon kun je kennen van Idols, XYP en zijn regelmatige bezoekjes aan Roulette op vrijdagavond. Zijn nieuwe bandje heet Rigby (Eleanor, anyone?) en dat speelde vorige week een showcase om zichzelf te ‘verkopen’. De eerste platenmaatschappij heeft zich al gemeld, en terecht. De liedjes (sommige al bekend, maar in een nieuw jasje) zaten goed in elkaar en werden degelijk uitgevoerd. Op hun site kun je de single beluisteren en een paar demo’s. Ik bevestig hierbij schriftelijk de mondelinge afspraak die ik met Christon maakte: de band treedt binnenkort live op in Carte Blanche.


Earth Wind & Fire @ Gelredome, Arnhem


Earth_wind_fire_1Earth_wind_fire_2Earth_wind_fire_3

Al een paar maanden geleden kreeg ik van de jongens en het meisje van NightLife voor mijn verjaardag een kaartje voor het concert van Earth Wind & Fire. Als wat Robje zegt, klopt (“Als je U2, The Rolling Stones en EWF live gezien hebt, kun je rustig sterven”), dan is het tijd de levensverzekering erbij te pakken. Afgelopen vrijdag maakte ik het drietal vol… L. Op het podium stond een ander drietal: de resterende originele leden van de band. Bassist Verdine White (waarbij vergeleken Bokito een speelgoedaapje is), zanger Philip Bailey (sinds Easy Lover ongeveer in gewicht verdubbeld) en percussionist Ralph Johnson. Zij omringden zich met familie en vrienden en zo stond er toch gewoon een hele band. Het geluid in Gelredome was prima, zodat de loepzuivere uithalen van Bailey en helaas ook de minder zuivere tonen van de blazers prima te horen waren. Niettemin ging het dak eraf bij kneiterrrrrrrrrrrs als In The Stone en Got To Get You Into My Life, de tweede Beatles-referentie van de week.

Een happening om gezien te hebben en die langer had mogen duren dan vijf kwartier, maar een gekregen kaart mag je niet in de bek kijken… Thanx guys!

2 gedachten aan “Gala’s, concerten, showcases en happenings”

  1. Alle drie al eens gezien en ik wil nog laaaang niet dood.

    WEET JE WEL HOEVEEL FEESTJES IK DAN MOET MISSEN??! KOM NOU! 😉

Geef een reactie