Fietstocht Valencia

Wie mij op een fiets krijgt, is een hele grote. Maar hoe vaak gebeurt het dat de gids een bekende is? Wij werden door Valencia geleid door Rick Treffers, een begenadigd muzikant (in o.a. de band Mist), die al jaren hier woont en zich tot een leuke en kundige gids ontpopt heeft. Hij toonde ons per fiets bekende en minder plekken, en vertelde daar mooie verhalen bij. Voor het antwoord op de vraag waarom de vleermuis het symbool van Valencia is en anekdotes over architect Santiago Calatrava (die prachtige gebouwen ontwierp, waar bijna altijd wel wat mee was), verwijs ik je graag naar een fietstocht met Rick.

Onze tocht eindigde bij het oh zo fotogenieke Ciutat De Les Arts I Les Ciències, ontworpen door… Calatrava. Ziet er geweldig uit, maar het zal je dus niet verbazen dat de mozaïeksteentjes al eens van een van de daken gestort zijn.

Meer foto’s:

Afschuwelijke deur waarvoor een kunstenaar helemaal losgegaan is op marmer. Het verhaal gaat, dat die artiest daarna waanzinnig geworden is, maar volgens mij was hij hier al een eind op weg. Het operagebouw, geïnspireerd door de helm van de Romeinen die Valencia stichtten (vanuit een andere hoek beter zichtbaar). Dat deden die Romeinen in 138 voor Christus, maar dat laatste wisten ze toen nog niet.

Geef een reactie