Dutch Delight kaartjes-contest

Dutch_delightlogo De afgelopen jaren had Roulette FM een nauwe samenwerking met Dutch Delight Utrecht. De winnaars van de regionale talentenjacht traden steevast op in Carte Blanche, en waren daarmee vaak voor het eerst live op de radio te horen (een paar voorbeelden). Nu Dutch Delight een landelijke competitie is geworden, gaat de samenwerking vrolijk verder. Aanstaande vrijdagavond, 20 februari, zijn in mijn programma kaartjes te winnen voor de regiofinale. Die is op 25 februari in Ekko, Utrecht.

Sinds eind vorig jaar gaat Dutch Delight terug naar de essentie van de muzikant: de muziek en het lied. Centrale vraag is: wie schrijft het beste liedje van het jaar? Artiesten uit alle hoeken van het land hebben sindsdien hun beste song, begeleid door een filmpje, ge-upload op de Dutch Delight-website. De bezoekers van die site hebben op de inzendingen gestemd en uit de top 20 die daaruit voort kwam, heeft het Dutch Delight-team de tien beste nummers gekozen. Die tien artiesten moeten zich nu op het podium gaan bewijzen in twee regiofinales. Die zullen plaatsvinden op woensdag 25 februari in Ekko in Utrecht en op vrijdag 27 februari in \’t Paard in Den Haag. Dan gaat een vakkundige jury bestaande uit o.a. professionals van Kink FM, Rabobank (Utrecht), EMI Publishing en Nokia Music Store bepalen welke bands een plek krijgen in de grote landelijke finale in De Melkweg in Amsterdam. Die is op 29 maart aanstaande.

De regiofinale op 25 februari in Utrecht zal drie winnaars opleveren, en op vrijdag 13 maart a.s. komen die alledrie hun nummer live spelen in Carte Blanche op Roulette FM. De winnaar van de uiteindelijke finale komt op 3 april zijn/haar ‘ding’ doen in de huiskamer van de omroep. Komende vrijdag, 20 februari, zijn twee kaartjes te winnen voor de regiofinale in Utrecht, inclusief een meet & greet met de bedenkster van Dutch Delight: Stacey Rookhuizen. Uit alle luisteraars die tijdens Carte Blanche een mailtje sturen naar studio@roulettefm.nl, wordt de winnaar geloot. Zet in dat mailtje het antwoord op de vraag ‘In welk bekend tv-programma jureert Stacey Rookhuizen momenteel?’ (dat is natuurlijk ‘X-Factor’) en stuur het vrijdagavond tussen 21.00 en 23.00 uur naar studio@roulettefm.nl. Wie weet zie je dan woensdag 25 februari de uiteindelijke winnaar van Dutch Delight, nog vóórdat die voor het eerst op de radio te horen is!

Eén gedachte over “Dutch Delight kaartjes-contest”

Geef een reactie