Duivels dilemma

DuivelInternet heeft een hoop moois gebracht, maar ook een paar zaken die niet iedereen van dol enthousiasme vervullen. Voorbeelden van beide categorieÍ«n – afhankelijk van hoe je erin staat – zijn ‘expliciete content’ en de ongebreidelde (onbetaalde) uitwisseling van ‘auteursrechtelijk beschermde werken’.

Aan dat laatste probeert de Stichting BREIN (Bescherming Rechten Entertainmentindustrie Nederland) in ons land op een misschien wat omslachtige, maar heel degelijke manier een halt toe te roepen. Op drie niveaus wordt actie ondernomen: bij de feitelijke (illegale) aanbieder (de website), bij de partij die die site ruimte ter beschikking stelt (de hosting provider) en bij de partij die de aanbieder toegang tot internet verschaft (en anderen dus toegang tot dat illegale aanbod) (de access provider). Een lange termijnproject, zeg maar.

In Australë is een snellere, en bijna ludieke manier gevonden om e.e.a. wat in te dammen.

Australërs moeten verplicht gaan kiezen tussen een internetfilter dat ongeschikte content voor kinderen tegenhoudt en een filter tegen illegaal materiaal. Geen filter is geen optie. Plat gezegd moeten Australische internetters dus straks een keuze maken tussen porno of entertainment (waarbij die twee dus feitelijk aan elkaar gelijkgesteld worden). Kortom: als je de sekssites afzweert, mag je verder alles doen wat je hartje begeert. Vooral mannen zal die keuze zwaar vallen, vermoed ik. Én het betekent wellicht dat producten waarin ‘adult content’ en ‘entertainment’ samenvallen (zoals het lied I Wanna F*ck You In The Ass van de ongeÍ«venaarde Outhere Brothers of de controversële maar onwaarschijnlijk goedbekeken film Deep Throat) voortaan aan alle tegenvoeters voorbijgaan.

Niettemin een dappere poging van de Australische moraalridders. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

3 gedachten aan “Duivels dilemma”

  1. Dus op vakantie in Australie betekent niet kunnen luisteren naar ‘Puppy Love’ van K-3 aangezien dit wellicht gefilterd zal worden als animal porn…?

    Madd, Neel…JOE-HOE, WE GAAN NAAR AUSTRALIE!! 😉

    (Inside joke; wij kunnen nl. na 8 dagen Espana met Demi en Didi (ook al zal ze dit stellig ontkennen) geen K-3 meer horen 😉

  2. Ik heb mijn hart verloren in de discotheek, twas waarschijnlijk toen ik in zijn ogen keek, het is levens belangrijk dat ik met hem spreek, kep mijn hart verloren in de discotheejeejeeejeeek.

Geef een reactie