Duffy @ Paradiso, Amsterdam

Duffyparadiso_1Duffyparadiso_2Duffyparadiso_3

Het zou verboden moeten worden, dat pakje van Duffy gisteravond. I said it before and I’ll say it again… ik ben ook maar een mens! Pffffffffff… Nou ja, genoeg mannengeklets…

Gisteravond heb ik dus het derde Nederlandse concert van Duffy gezien, in Paradiso dit keer. Ook de vorige keren was ik erbij, en alle optredens hadden hun eigen charme. Haar debuut, in de Odeon, was ontwapenend. Een beetje onhandige, stijlvol geklede Duffy, met nog maar weinig liedjes in het repertoire voor een select publiek, dat omvergeblazen werd door die stem… Heel bijzonder en indrukwekkend. Het tweede optreden vond plaats in de BNN-bar. Daar speelde ze met een uitgedunde band eenvoudige versies van vier liedjes, in een akoestisch niet optimale setting. Niettemin leuk om bij geweest te zijn. En gisteravond dus ‘the Paradisio’, waar een volgestouwde zaal genoot van een zangeres en band die in hoog tempo met hun succes meegegroeid zijn. Het verlegen meisje van vijf maanden geleden was een zelfbewuste jongedame geworden, die het publiek bespeelde met haar vrouwelijkheid enerzijds, en een uitgebreid repertoire anderzijds. Er werden zelfs soundtrackbijdragen en b-kantjes gespeeld.

Paradiso heeft de perfecte maat voor de liedjes van Duffy, hoewel op het podium soms iets meer mag ‘gebeuren’. Maar wel met mate, want in grotere zalen kan het zo maar over de top gaan, en dat zou zonde zijn. Als ze de verleidingen van de showbiz kan weerstaan en haar toekomstige liedjes met hun tijd blijven meegaan, kunnen we er echter een blijvertje bij hebben.

2 gedachten aan “Duffy @ Paradiso, Amsterdam”

Geef een reactie