Dom, dom, dom

YoutubeOp veler verzoek van de platenmaatschappijen heeft YouTube een aantal filters geïmplementeerd. Een daarvan geeft de labels de mogelijkheid te bepalen in welke landen een clip wel te zien is en in welke niet. Aangezien de meeste muziek eerst in Amerika en Engeland uitkomt, betekent dit dat wij in Nederland dus voortaan lang moeten wachten voordat we met die nummers kennis kunnen maken. Wat naïef! Alsof er geen andere kanalen zijn, en de consument daar niet massaal zijn toevlucht toe zal nemen. Om daarmee dus weer ‘ondergronds’ te gaan, uit het zicht van de muziekindustrie. En wat hypocriet ook, want vaak verwijzen de maatschappijen zélf naar YouTube als ze een bandje of nummer onder de aandacht willen brengen.

De zoveelste defensieve actie, die ”“ vrees ik ”“ averechts zal uitpakken. Gemiste kans!

2 gedachten aan “Dom, dom, dom”

  1. Ja, maar da’s ook niet geheel eerlijk. Net als wanneer ik een lege, dus onbespeelde CD aanschaf om eigengemaakte data of foto’s op te branden moet ik ook mee betalen aan een kopieerheffing die op die CD zit, zonder dat ik iets kopieer op die CD. En dus geen auteursrechten schendt.

  2. 1% van de blanco cd’s wordt gebruikt voor het opslaan van niet-auteursrechtelijk beschermd materiaal. De volle rest betreft dus schendingen van de wet. Elke ‘schepper’ heeft recht op een vergoeding voor het gebruik van zijn creatie, maar laten we het dan bij de bron aanpakken. De toegang tot internet dus, en niet al die individuele sites. Is nog veel minder werk ook…

Geef een reactie