De wereld over 50 jaar

Toekomst_gebr_dasToen ik nog een klein Wernertje was deed ik eens mee aan een tekenwedstrijd. De opdracht was: ‘Teken jouw straat in het jaar 2000’. Het zal een jaar of 20 voor de eeuwwisseling geweest zijn en het jaar 2000 leek toen nog iets magisch. In plaats van een gebroeders Das-achtige prent (klik op het plaatje), zoals de organisatie ongetwijfeld voor ogen stond, stuurde ik een tekening op van de straat zoals die op dat moment was. Ik won uiteraard niet, terwijl ik toch gelijk had…

Tegenwoordig veranderen dingen een stuk sneller, hoewel… Internet bestaat alweer ruim 35 jaar en de eerste mobiele telefoon werd een jaar of 20 geleden geïntroduceerd. Er verandert dus vooral veel, maar de snelheid waarmee die nieuwe technieken door de bevolking worden opgepikt valt eigenlijk erg tegen. Niettemin vind ik het fascinerend te bedenken hoe de toekomst eruit kan zien, hoewel ik besef dat ik het meeste daarvan niet zal meemaken. Laat ik daarom de ambities niet te ver weg leggen. Hoe zal de woningbouw, het verkeer, de gezondheidszorg en de entertainmentbranche (if any) eruit zien over – pak ‘m beet – 50 jaar?

Hier is een voorproefje:

UPDATE: ook leuk, de telefoon van de toekomst?

2 gedachten aan “De wereld over 50 jaar”

 1. WERNERRR !!
  hahah, halloo daaar!

  zat opeens aan iMediate te denken, en daardoor kwam ik op eens uit op die malle web-log van jou!
  Hoe is het ?
  En met je mooie auto’tje :D?
  tis vast een stuk minder gezellig zonder mijn gelach of nie? hahah
  Ik mis het in ieder geval echt heel erg….zou graag terug willen!

  nou, ik hoor van je!
  Toedeloee ! & keep smiling 😀

  Groetjess Ilsee
  p.s. groetjes daar! ook aan Joost!

Geef een reactie