Dagje Sevilla

Het was een vroegertje vanochtend. Op zoek naar beter weer dan voor Torrox voorspeld werd, besloten we tweeënhalf uur te rijden naar Sevilla, waar het altijd beter weer is dan aan de kust. Behalve vandaag dan. De minste dag gehad qua weer, maar wel weer het nodige gezien!

Onderweg zagen we – eindelijk, want Peet en ik hebben het hier allang over – een veld vol zonnepanelen. Volstrekt logisch uiteraard, in een land waar altijd zoveel zon is (hoewel nu even niet). Natuurlijk, het is een oerlelijk gezicht, maar niet veel lelijker dan een windmolenpark, in mijn optiek.

In Sevilla aangekomen, besloten we eerst te lunchen. Een gouden greep, want tijdens ons hoofdgerecht werd een ongeëvenaarde stortbui over de stad uitgegoten. We besloten nog een koffie te nemen. En nog een. Tot het droog was.

Lopend naar de kathedraal – want als er een kathedraal is, wil Peet erin 😇 – kwamen we het Antiquarium tegen, een constructie waarin, of waaronder zo je wilt, onder meer concerten kunnen plaatsvinden. Bijzonder geval.

De kathedraal hief, evenals die in Almería eergisteren, entree. Meer dan 2x zoveel zelfs: 9 euro per persoon + 3 euro voor een audioguide. Er stond een enorme rij. Ik rekende o.b.v. de toeloop, de openingstijden en de prijzen snel uit dat hier elk jaar minimaal een miljoen euro in de schatkist bijkwam. Ka-tching!

Er was dan ook veel pracht en praal in de kathedraal te zien. Ik kan die overvloed aan blingbling maar niet mooi vinden. Doe mij dan maar het op die plek aanwezige graf van Columbus (in onze familie als running gag steevast ‘Clumbumbus’ genoemd, don’t ask…) of het prachtige uitzicht over de stad vanaf de toren.

Vannacht hebben we een hotelletje in Sevilla, want morgen rijden we door naar Córdoba. Ook daar is het altijd warmer dan aan de kust. Maar nu even niet. In tegenstelling tot eerdere voorspellingen wordt het er morgen zelfs maar 15 graden en regenachtig. Gelukkig staan er weer mooie (binnen)activiteiten op het programma! 😉

Geef een reactie