Coldplay @ Paradiso, Amsterdam (!)

Coldplayparadiso6 april 2005 gaf Coldplay een ‘secret gig’ in de Melkweg en het kan 3FM-luisteraars niet ontgaan zijn dat de band vandaag hetzelfde zou doen. Al eerder was uitgelekt dat Coldplay deze keer in Paradiso zou staan. Overigens de eerste keer dat de band daar in de grote zaal optrad, wat Chris Martin de uitspraak ontlokte: “It took us 8 years to be able to play the main stage of Paradiso.” Net als drie jaar geleden mocht ik bij het intieme optreden aanwezig zijn, en in een gezelschap van 3 Í 400 man voel je je dan wel bevoorrecht. Het was alleen midden op de dag, dus er valt vanavond nog wel wat werk in te halen.

Het was een miniconcert van precies zes nummers, waarvan er vier (Violet Hill, Lovers In Japan, Chinese Sleep Chant en Viva La Vida) afkomstig waren van het nieuwe album Viva La Vida Or Death And All His Friends, dat op 13 juni uitkomt (maar ondertussen, traditiegetrouw inmiddels, ook via internet is uitgelekt). En dus werden de nieuwe tracks ”“ waarvan Viva La Vida de absolute uitschieter was ”“ woordelijk meegezongen. Verder speelde Coldplay de classic Clocks, en ter afsluiting Fix You. Dat laatste had van mij niet per se gehoeven, vooral niet nadat Chris Martin zichzelf hardop de vraag stelde of hij Fix You of Trouble zou inzetten. Maar hé, vijf uit zes is een erg goeie score! De zanger, wiens ideale schoonzoongehalte dicht in de buurt komt van dat van Marco Borsato, had sowieso goede teksten vanmiddag. Hoogtepunt, nadat hij aan het eind van een nummer de televisie die op het podium stond omver had gegooid, zonder dat die schade opliep: “Look, that’s how rock ‘n’ roll we are: I can\’t even smash a tv!’ Coldplay trad overigens op in het BNN-programma That’s Live, dat vanmiddag gelijk opgenomen werd. Uitzending: aanstaande zaterdag (7 juni) tussen 18.00 en 20.00 uur op 3FM en later die avond ook op televisie. Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

4 gedachten aan “Coldplay @ Paradiso, Amsterdam (!)”

  1. Ik was missie technisch wel weer erg blij met het groeiende vinyl aanbod, maar die prijzen! Sjezus!
    Ik heb een aantal keer echt te veel betaald voor een single… die 2 tenten verder voor 80% minder aangeboden werd.
    Daarom heb ik Bonnie st Claire (met Unit gloria) 2 keer aangeschaft. 1x keer voor €7,50 (met een knipoog van de verkoper) en twee tenten verder voor 50 cent. Alleen maar om mezelf wijs te maken dat ik er nu 2 voor €4 had…dat klinkt namelijk minder afgezet. En dat is vrouwenlogica.

Geef een reactie