Bootje varen

Een paar maanden geleden huurden we voor vandaag een bootje. Althans, een sloep voor tien personen, zodat we lekker de ruimte zouden hebben 😉 . Van dit weer hadden we toen natuurlijk nog niet kunnen dromen. Omdat wij in het midden van het land zitten, was het met 28 graden best te doen op het water met een mild windje. Daar moet ik aan toevoegen: we hadden zonnecrème factor 50 opgesmeerd. Zekerheid vóór alles…

Ik mocht als kapitein fungeren, dus veel foto’s heb ik niet kunnen maken. We hadden zes uur de tijd en voeren dus eerst richting Montfoort, eigenlijk met de bedoeling om daar gewoon door te varen. Maar daar konden we na 15:00 niet verder, omdat er ‘Fiets ‘m erin’ werd georganiseerd. ‘Erin’ duidde op de Hollandse IJssel die wij bevoeren, en waar tijdens dat evenement dus maar beter geen bootjes konden varen. We maakten dus rechtsomkeert en voeren langs IJsselstein en Achthoven naar Nieuwegein tot aan het Merwedekanaal en weer terug.

Onderweg bonden we de boot vast aan een boom bij een veld waar ik een aggregaat op meende te horen. Maar het bleek een good old International Harvester (tractor) te zijn, die met een evenzeer antieke New Holland balenmachine van die fijne ouderwetse kleine balen aan het maken was. Van die balen die je nog met de hand kunt verplaatsen en die zich efficiënt laten stapelen (wat je van die grote ronde balen van tegenwoordig niet kunt zeggen). Mooi om weer eens een veld vol met van die baaltjes te zien liggen.

Voor na afloop van de boottocht hadden we gereserveerd bij Rivers Marnemoende, waar we ons 7 gangen lang lieten verwennen. Heerlijke relaxte dag zo!

Meer foto’s:

 

Geef een reactie