Beursgang

Twee keer per jaar ga ik naar de beurs. De Mega Platen en CD Beurs welteverstaan (of de Jaarbeurs, want dat is in dit geval hetzelfde). Terwijl een zakelijke beursgang geld moet opleveren, weet ik op voorhand dat ik er het schip mee inga. Maar dit keer was de schade – helaas – beperkt. Heel beperkt. Ik gaf aan muziek maar €23,50 uit, en voegde voor bedrag een schamele 16 cd-singles en 1 cd’tje aan mijn collectie toe. Helemaal een laag bedrag, als je bedenkt dat ik aan entree, een kop koffie en een muffin €16,- kwijt was. Niettemin heb ik me weer met plezier korte hoeven gelopen en mijn rug en nek ontwricht. Over een half jaar weer!

Voor de liefhebbers/nieuwsgierigen hieronder de gescoorde titels. Klik op de foto voor een vergroting.

Platenbeurs_08 ·         Camille – Gospel With No Lord (nieuwe single van getalenteerde Franse zangeres)

·         The Chemical Brothers feat. K-OS – Get Yourself High (foutje, ik dacht dat het een ander nummer was. Iemand interesse?)

·         Chingon (feat. Salma Hayek) – Siente Mi Amor (leuk voor het Spaanstalige item Arena del Pop in mijn radioprogramma; was benieuwd hoe filmregisseur Robert Rodrigues en actrice Salma Hayek het er vanaf zou brengen en dat valt niet tegen)

·         Cypress Hill (feat. Everlast & Chino Moreno) – (Rock) Superstar (had ik nog niet op cd; misstand rechtgezet) (PS: nieuwe misstand: het is de ‘Clean Edit’, godverdegodver)

·         Dexys Midnight Runners – Manhood (op de gok gekochte reͼniesingle uit 2003, maar redelijk dramatisch)

·         Madness – Lovestruck (bevat de Radio Edit)

·         Dave Matthews Band – American Baby (idem; helaas het (kartonnen) hoesje geruïneerd bij het verwijderen van de prijssticker, grrrrrrrrr)

·         Natalia – Pretty Like Me (goeie debuutsingle van de laatste pop/rockchick)

·         Natalie – Goin’ Crazy/Me Faltas Tͺ (niet te verwarren met Natalia; brrrrrrrr, dit blijkt een op Amerikaanse leest geschoeide R&B-ballad; dat zijn de ergste…)

·         The Origin – Set Sails Free (opvolger van hun ͼbervrolijke debuutsingle Growing Old; kocht omdat die er ook op staat, en ik had Growing Old nog niet op cd)

·         Seal – Future Love Paradise (bevat o.a. de singleversie en een – toentertijd – gloednieuw nummer)

·         Snow Patrol – Signal Fire (vorig jaar opgenomen voor de film ‘Spider-Man 3’; één van hun beste singles als je het mij vraagt… Ah toe, vraag eens?)

·         Sons & Daughters – Darling (weer een briljante productie van ex-Suede gitarist Bernard Butler, die ook medeverantwoordelijk is voor het succes van Duffy)

·         Michael Stipe – In The Sun (uit de kast, maar in de zon; bestaat ook een – wel zo mooie – versie van als duet met Chris Martin van Coldplay, maar die staat hier dan weer niet op…; opbrengst gaat naar de slachtoffers van orkaan Katrina, die nogal ‘waves’ maakte)

·         T99 – Nocturne (dames en heren, uw speciale aandacht voor de gͪnantste aanschaf van vandaag; uit de Belgische rave-scene van beginjaren ’90; en tóch stiekem blij zijn dat ik nu de 7 Inch Version op cd heb hͨ…)

·         Voice Of The Beehive – I Walk The Earth (wellicht bekend van hun Partridge Family-cover I Think I Love You of Don’t Call Me Baby; dit staaltje powerpop haalde zelfs in Engeland (tot 2x toe) de Top 40 niet; niettemin (of zoals een snob zou zeggen: juist daardoor) een aanwinst voor de collectie)

·         Garbage – cd Absolute Garbage (ik had al al hun platen, maar hier staan alle hits – althans: singles – handzaam op een rij én, zoals het hoort, in chronologische volgorde; voorbeeldige verzamelaar voor in de auto, inclusief cd met remixen voor als onderzetter)

3 gedachten aan “Beursgang”

Geef een reactie