Bert Meyer en Sony Music ontbinden First World Entertainment

Artikelen, speeches, boeken, persberichten… ik draai er tegenwoordig mijn hand niet meer voor om ;-). Dit bericht schreef ik i.o.v. Bert Meyer, die al bijna 40 jaar ‘op niveau’ meedraait in de muziekindustrie.

Meyer en Sony ontbinden First World Entertainment

Na bijna zeven jaar aan elkaar verbonden te zijn geweest, hebben Bert Meyer en Sony Music besloten hun samenwerking te beëindigen. Dit is het gevolg van de gezamenlijke beslissing om de exploitatiedivisie First World Entertainment (FWE) niet te continueren. Meyer runde deze commerciële unit sinds 1 januari 2008 samen met de Duitser Ken Ogihara.

Het internationaal opererende FWE behaalde, ook in Nederland, aansprekende successen met o.a. de Noorse act Madcon (nummer 1-hit Beggin’) en de Franse dj/artiest Laurent Wolf (top 10-notering No Stress). Daarnaast zorgde het bedrijf ervoor dat internationale distributiepartners gevonden werden voor albums van onder meer Caro Emerald en opkomend Deens talent Aura Dione. In 2009 scoorde FWE nog twee nummer 1-hits in Duitsland: If A Song Could Get Me You van Marit Larsen en I Will Love You Monday van Aura Dione. Laatstgenoemde wordt ook in toenemende mate door de Nederlandse radio opgepikt.

Bert Meyer is momenteel in gesprek met Kevin Lawrie, president continental Europe bij Sony Music, om consultancywerkzaamheden voor de major te blijven verrichten. Binnenkort maakt hij zijn toekomstplannen bekend. Meyer blijft voorlopig bereikbaar via bert.meyer@sonymusic.com.

Nadat Bert Meyer in 1971 begon bij muziekmaatschappij Negram, werkte hij bij onder meer (EMI) Bovema, MCA Records en Zomba Records. Bij die laatste was hij managing director Benelux, general manager Europe en vice-president Europe. Na de integratie van Zomba in BMG, in 2003, ging hij aan de slag bij BMG International. BMG fuseerde met Sony Music tot SONY BMG, dat uiteindelijk de naam Sony Music aannam. De laatste functie die hij daar bekleedde was senior vice president continental European repertoire. Sony Music zette begin 2008, in samenwerking met Meyer en Ogihara, First World Entertainment op.

Behalve van talloze artiesten was Bert Meyer ook de ontdekker van onder meer Florent Luyckx. Die werkte zich bij Zomba op van radioplugger tot marketing director, werd vervolgens zendercoördinator van 3FM en is nu ceo is van reclamebureau Y&R Not Just Film. Martin Dodd, op zijn beurt ontdekker en A&R-manager van onder meer Britney Spears en de Backstreet Boys, begon zijn carrière eveneens onder Bert Meyer.

Geef een reactie