Beetje uit de hoogte doen…

Een of twee keer per jaar ga ik een dag met mijn beste vriend Jelle op stap. Mijn ‘broertje van de melkboer’ (don’t ask… 🤣). Het was prachtig weer voor een boottochtje, maar dat hadden meer mensen bedacht. En dus struinden we vanmiddag door IJsselstein.

We besloten o.a. de Sint Nicolaasbasiliek te bezoeken. De deur naar de toren stond open, dus we begonnen aan de beklimming van de wenteltrap. Die had smalle treden, maar gelukkig een leuning aan weerszijden. Tot ongeveer halverwege. Toen wentelde de trap (en wij dus ook) leuningloos verder. Hoe sneller onze ademhaling werd, des te irritanter het mondmasker. Na de stenen trap restte nog een aantal steile houten trappen, onder andere langs de klokken. Gelukkig was het net na het hele uur… Eenmaal bovenop de kerk hadden we een prachtig uitzicht over de omgeving.

Daarna hebben we een goedgevulde bagle gegeten onder molen De Windotter.

Na nog meer meters door het stadje gemaakt te hebben , sloten we de dag af langs de Hollandse IJssel, op het terras van Rivers Marnemoende. Alwaar wij levend verbrandden. Het was een heerlijke dag! 😂

Geef een reactie