Arthur L. Schlosser

Hoewel we al 45 jaar in Romagne-sous-Montfaucon komen, kwamen we er pas een paar maanden geleden achter dat er een Captain Arthur L. Schlosser begraven ligt op het Meuse-Argonne American Cemetery and Memorial, nagenoeg in onze achtertuin. Een dapper man over wie ik in de toekomst nog veel meer zal vertellen, en die op 29 september 1918 omkwam tijdens het Meuse-Argonne-offensief. Of Arthur L. ook echt (verre) familie van ons is of niet, doet ons er eigenlijk niet eens toe, maar al snel kregen we het idee om zijn graf te adopteren. We besloten een verzoek daartoe in te dienen, wat gelukkig gehonoreerd werd door Mr. Bruce Malone, superintendent van de begraafplaats.

Naast dat ik het heel eervol vind, zijn er wel een paar voorwaarden aan de adoptie verbonden. We moeten proberen zoveel mogelijk informatie over Arthur L. te achterhalen (zodat het personeel het juiste verhaal kan vertellen als ze geïnteresseerden een rondleiding geven over het terrein), en minimaal drie maal per jaar dienen er bloemen bij zijn graf gelegd te worden om hem te eren. Kleine moeite voor iemand die zijn leven gaf in een oorlog die letterlijk ver van zijn bed was.

Vanmiddag hebben we het officiële certificaat opgehaald en ik ben er maar wat trots op. Ons eerste bloemetje hebben we ook al gelegd.

Meer foto’s:

Geef een reactie