Aloë vera-drank

Aloë veraVeelzijdig spul, dat aloë vera. In de natuur is het een cactusachtige plant, maar daar blijft weinig van over nadat de mens ‘m onderhanden genomen heeft. Omdat het goedje vochtinbrengend en verfrissend is, kun je aloë vera-producten gebruiken voor de huidverzorging (bijvoorbeeld bij zonnebrand), maar er bestaan ook aloë vera-drankjes. Die heb ik 11,5 jaar geleden (toen we op onze huwelijksreis Barbados aandeden) leren kennen, en kwam ik in Nederland tot nu toe alleen in de sauna tegen. Maar sinds kort is het ook in de Nederlandse winkels te koop.

Dirk van der Broek verkoopt het drankje (merk: OKF) in 1,5 literflessen. Goedkoop is het niet Aloë vera-drank(€2,39), maar wel erg lekker! Ondanks dat er volgens het etiket geen suiker is toegevoegd, smaakt het heerlijk zoet. Misschien moet je een beetje wennen aan de ‘vlokjes’ aloë vera die erin drijven, maar jus d’orange is ook het lekkerst met vruchtvlees.
Vanmiddag kwam ik voor het eerst ook een kleinere verpakking tegen: 0,5 literflesjes (á€0,99), in verschillende smaken, zoals mango, aardbeien en sinaasappel. Dat wordt een gezond weekje!

Dit bericht is geplaatst in Eten en drinken, Gezondheid. Bookmark de permalink.

17 reacties op Aloë vera-drank

 1. Bananas! schreef:

  GETVERDEGETVERDEGETVER! Wat een smerig drankje is dit!

  Bij de C1000 lagen ze voor minder; Kratten vol!

 2. Wendy schreef:

  He broer, wie is er nou de zoetekauw??? Ik toch?? Maar ik hoef dat spul echt niet. Mijn kiezen klapperen al als de fles open gaat. Maar gelukkig is je nichtje er wel dol op. Als het tenminste eerst door de zeef geweest is. En nee, jus drinkt ze ook niet als er nog wat in drijft.

  Groetjes, Wendy.

 3. pascal schreef:

  Het lekkerste drankje wat er bestaat. Goddelijk!!!!!!

 4. Jane schreef:

  Heerlijk drankje zeker met dit warme weer.Is net zo’n dorstlesser als water.

 5. Zojuist terug van Aruba en daar verkopen ze dat HEERLIJKE drankje ook, het is erg gezond vertellen de locals daar, dus ik zou zeggen; probeer het toch eens en ja het is wat zoet maar het is gezonder dan Balashi bier!

 6. Anoniem schreef:

  er zit dus echt wel suiker in.
  fructose,honing is wel degelijk suiker!

 7. Hans schreef:

  Ik ben op Curacao geweest en ik ben echt verslaafd aan de OKF naturel aloë vera drank. Ben verschillende supermarkten geweest, C1000, A-H, en eindelijk gevonden, de Jumbo. Ik heb er 3 weken geleden de laatste 2 flessen van 1/5 liter weten te bemachtigen. Elke dag zeggen ze ”komt morgen, al 3 weken maar niets, ze beloven, wie weet er een winkel waar ze het wel hebben in de buurt van Leyenburg, Den Haag anders moet ik er zeker 16 km voor rijden naar Leidschendam. groet van mij.

 8. Carmen schreef:

  @Hans, bij de Makro verkopen ze het ook dus mocht je iemand kennen met een Makro-pas, geef ‘m een boodschappenlijst mee 😉

  Overigens verkopen ze daar ook de mierzoete Colita en of Pop, in alle smaken/kleuren in mini flesjes!

 9. Roos schreef:

  Ik koop de anderhalve liter flessen bij Action.

  Daar zijn ze heeeel goedkoop.

  Alleen vandaag hadden ze helaas niet binnen gekregen.

  Neem altijd gelijk drie dozen mee.

 10. karel schreef:

  Waar ligt die Action? Kan nergens op internet vinden. Bij Makro, heeft mijn moeder het ook niet kunnen vinden (zal ook aan haar kunnen liggen)

 11. Vera schreef:

  Ze verkopen volgens mij de kleine flesjes bij de xenos (redelijk landelijk is mijn schatting) en bij sommige Plusmarkten verkopen ze de grote en kleine flesjes!!! Ik ben door een klein lunchroom/cafe’tje erachter gekomen dat het echt zalig. Lekker spelen met die balletjes in je mond en lekker fris. Ik ben blij dat ik het in grote flessen heb gevonden bij de plusmarkt bij mij om de hoek!

 12. Werner schreef:

  Goeie tip Vera, ga ik achteraan. Thanx!

 13. sandra schreef:

  Bij de plus liggen halve literflesjes van OKF en bij Xenos van een ander, minder zoet merk, ik geloof dat het merk Tropical heet. Ik geef zelf de voorkeur aan die van de xenos.

 14. JR schreef:

  Bij de Dirk kosten ze nu 1.99 🙂

 15. Desiree schreef:

  Bij de Jumbo ook 1.99. Heerlijk drink 1,5 liter zo leeg.

 16. wil schreef:

  Joost gaf me een flesje heerlijk spul

 17. wil schreef:

  O en Joost kocht het bij de Jumbo.Afdeling natuurproducten.
  Joost nog bedankt

Geef een reactie