Aangekomen in Sydney

Heerlijke vakantie, ik kom lekker los van mijn werkveld 😉.

Wel leuk dat we vlucht VA1418 hadden, sluit mooi aan op mijn fascinatie met de 1e Wereldoorlog.

Eenmaal in de lucht slingerde ik direct mijn Carte Blanche Classics-lijst aan. Ik vermoed dat Spotify meer van ons weet dan wij denken, want als eerste hoorde ik het bemoedigende Parachute van Something Happens, toen de landing begon, werd Going Down To Liverpool van de Bangles ingezet, en toen we ruw het wolkendek passeerden, klonk Real Wild Child (Wild One) van Iggy Pop 😅.

Onderweg boven Brisbane heb ik nog even gezwaaid naar mijn ex-collega Arthur Optekamp, die inmiddels alweer een jaar of 10 in Australië woont, maar helaas niet in een van onze halteplaatsen. Next time, mate! En Sydney is sinds een jaar of vier de woonplaats van onze oude buren Paulien en Jeremy Baumont-Roessink, maar die zijn nu zelf ook op vakantie en komen met een perfect gevoel voor timing een dag na ons vertrek naar Melbourne thuis 😆.

Het weer hier in Sydney vergt overigens enig aanpassingsvermogen (my middlename): bewolkt, veel wind en 17 graden. Verder is in de provincie New South Wales, waar Sydney ligt, de zomertijd ingegaan (het is hier dus nog weer een uur later dan bij jullie; +9 uur). In andere delen van Australië, w.o. Queensland waar we vandaan kwamen, is de tijd gebleven zoals die was. Rare jongens, die Australiërs 🙃.

Ons Holiday Inn-hotel, midden in het centrum van de stad, heeft vanaf de bovenste verdieping een prachtig uitzicht op het Opera House. Daar gaan we zo kijken. Maar eerst naar het Happy Hour, first things first! 🤪🥂👍

Geef een reactie