4e stop: Melbourne, Australië

Melbourne ligt op 877 kilometer van Sydney. Een vlucht van drie kwartier van de ene wereld naar de andere. Sydney vinden we de mooiere stad van de twee. De oude gebouwen die daar staan, zijn over het algemeen goed onderhouden, terwijl veel historische panden in Melbourne wel een likje verf kunnen gebruiken. Waar we de nieuwbouw/hoogbouw in Sydney goed bij elkaar vinden passen, vinden we de moderne gebouwen in Melbourne veel uitgesprokener (en in sommige gevallen heel lelijk, maar dat is persoonlijk 😉).

Daar staat tegenover dat de sfeer hier heel anders is. In Sydney werden de straten bevolkt door toeristen en door locals die doelbewust ergens naartoe op weg leken (hun werk, waarschijnlijk). Misschien komt het doordat het zaterdag is, maar naar ons idee zijn hier in Melbourne veel meer locals op de been, en neemt iedereen er duidelijk zijn gemak van.

We wilden een rondvaart op de rivier maken, maar het ticketverkooppunt was slechts tot 15.30 uur open. We zagen nog de hele middag rondvaartboten varen, maar geen idee waar die mensen hun kaartjes gekocht hadden. Morgen proberen we het opnieuw. Als alternatief namen we de historische tram, waarmee je gratis het hele centrum van Melbourne kunt rondrijden. We reden langs mooie parken en markante gebouwen, en Peet had het idee dat ze terechtgekomen was in een real-life versie van ‘Say yes to the dress’… We zagen wel 10 bruiden die zich door de hele stad lieten fotograferen. Alleen al op de trappen van het parlementsgebouw liepen vier happy couples, die straks allemaal dezelfde trouwfoto’s hebben 👰🤵😆

Middenin een modern winkelcentrum troffen we een oude toren onder een immens koepeldak, maar wat ons vooral treft – gedurende deze hele reis al – is dat iedereen hier super vriendelijk is. Niet alleen winkelpersoneel en mensen in de toeristische industrie, maar ook de mensen op straat. Ik denk dat we op geen enkele vakantie, of misschien hooguit in Thailand, vriendelijker mensen zijn tegengekomen. Aan de andere kant voelt het ook een beetje vreemd dat het ons zo opvalt dat mensen vriendelijk zijn tegen wildvreemden, ook als ze geen economisch belang bij ons hebben. Zou dat gewoon niet de norm moeten zijn?

Apart ook hoe we de reisdagen tijdens deze vakantie als vermoeiend ervaren, terwijl we op die dagen eigenlijk het minste doen. We namen een afzakkertje om de hoek van ons Travelodge Hotel in Melbourne Docklands (dat net als in Singapore aan de rivier ligt) en doen het vanavond rustig aan…

Geef een reactie