1e stop: Singapore

‘Ons’ Swissotel Merchant Court ligt 5 minuten van de rivier, dus zoals we dat altijd zo graag doen, maakten we een boottochtje. Supertoeristisch natuurlijk, maar het geeft je wel een unieke blik (en ‘photo opportunity’) op de belangrijkste en meest beeldbepalende gebouwen. Het Marina Bay Sands hotel bijvoorbeeld (hoofdfoto).

Toen we daarna wat wilden drinken, kwamen we bij Hooters terecht. Het personeel ontbeerde daar de typerende in het oog springende kenmerken, maar de drankkaart was wel goed gevuld. Ik koos een lychee mojito en Peet een Singapore Sling. Heerlijk spul, maar levensgevaarlijk op een niet zo gevulde maag. Dus na 1 exemplaar voelde we ons al zo toeter als een hooter.

We wandelden nog een stuk langs wat mooie gebouwen en kwamen uiteindelijk onvermijdelijk bij een restaurant uit. Een Indiaas restaurant aan de rivier, waar ‘mildly spicey’ een rekbaar begrip bleek. Vooral de mixed vegetables, op papier een onschuldig gerecht, deden de vlammen uit onze oren slaan. We namen de tijd en zagen het donker worden. Toen bleek Singapore ’s avonds nog mooier dan overdag.

Geef een reactie